Sentinel III: Areja (the Ram)  

Het derde stuk in de Sentinel-serie.

 

Een Sentinel (sentinel = wachter) is een beeld, in de trant van gargoyles, chimeras en andere demonische beelden, zoals je die vaak op de zeer rijkelijk versierde gevels van klassieke gotische gebouwen (meestal kerken en kathedralen) tegenkomt. Dergelijke beelden ‘staan wacht’ ter bescherming tegen kwade geesten en duivelse invloeden, maar lijken (door hun vaak afschrikwekkend uiterlijk) ook wel datgene te verbeelden waar ze tegen waken.

 

Dit specifieke stuk toont een stenen beeld van Areja, Hells Ram, dat wellicht deel uitmaakte van een serie demonische wachters op een prachtige gotische kathedraal. Areja is een vrouwelijke variant van de naam Aries (het zodiak-teken ram). Het beeld heeft sinds de late middeleeuwen diep weggestopt begraven gelegen, maar is nu, door de erosie van de grond, uit haar rustplaats herrezen.

 

Gebruikte symboliek:

De laag oude mortel (cement), waarin het beeld half verzonken ligt, lijkt niet erg lang meer bestand tegen de elementen en de er op inwerkende krachten. Ook de stevige kettingen, die het beeld letterlijk en figuurlijk op haar plaats bonden, staan op het punt afgeworpen te worden zo te zien. Blijkbaar waren diegenen die haar, lang geleden, zo grondig bonden zeer bevreesd voor deze ‘headstrong’ dame. Haar zeer massieve horens zijn een fysieke manifestatie van innerlijke kracht, die men in ongeëmancipeerde tijden niet wenste waar te nemen in een vrouw. …Gelukkig maar dat bepaalde dingen niet eeuwig onderdrukt kunnen worden.

 


 

Areja is VERKOCHT ...maar soortgelijke wanddeco's worden ook wel op bestelling (naar wens) gemaakt!

OPGELET: Élk handgemaakt artikel is bij ons écht UNIEK, een bepaald beeld kan en zal nóóit identiek nagemaakt worden!!

 

NOTE: Ivy-clad Angel kan (uiteraard) op geen énkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud van de in de bovenstaande tekst naar gelinkte Wikipedia-pagina's. De geleverde linkjes dienen slechts als (logisch) beginpunt voor informatie aangaande de betreffende onderwerpen. De (sowieso telkens veranderende) informatie geleverd op deze pagina's wordt níet gecontroleerd door Ivy-clad Angel. Foutieve of onvolledige info is dus zeker niet ónze schuld! ;-)