Wat ís een ‘ivy-clad angel’ nou eigenlijk, vraag je? 

De naam laat zich vertalen als ‘in Klimop* gehulde (begroeide) Engel**’, en verwijst naar het beeld dat ik (als een soort 'boegbeeld') heb gemaakt voor de winkel. *Hedra helix  **Hemels wezen

Gemaakt van een oude etalagepop, tentdoek, kippengaas, isolatieschuim, meer dan 200 ganzen-veren, veel lijm en de nodige liters Pretex en acrylverf…én natuurlijk een heleboel (zijden) Klimop, moet het een gothic-style ‘grafbeeld’ van een engel voorstellen, die begroeid is met (je raad het al) Klimop!

De symbolische betekenis van de, altijd groene, Klimop, is van oudsher altijd eeuwige vriendschap en oneindige trouw geweest, en wordt nog steeds wel gebruikt op graven en andere kerkhof-decoraties ten teken van onsterfelijkheid.

Spookachtige ouderwetse kerkhoven (die je toch voornamelijk alleen maar in Groot-Brittannië, Frankrijk en in films lijkt tegen te komen), met hun prachtige gotische mausoleums en beelden hebben mij, mede dankzij de duistere romantiek die ze uitstralen, altijd erg geboeid. Dus toen ik een object zocht, om  een fantasy-winkel te vertegenwoordigen, kwam ik op dit idee. Zo is mijn winkeltje aan de naam 'Ivy-clad Angel' gekomen! 

Oké, ik hoop dat hiermee de naam uitgelegd is, maar als er nog vragen (of opmerkingen) hierover zijn, hoor ik het graag. :-)

Met vriendelijke groet,  

Alex. (eigenaar Ivy-clad Angel)

 

 

NOTE: Ivy-clad Angel kan (uiteraard) op geen énkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud van de in de bovenstaande tekst naar gelinkte Wikipedia-pagina's. De geleverde linkjes dienen slechts als (logisch) beginpunt voor informatie aangaande de betreffende onderwerpen. De (sowieso telkens veranderende) informatie geleverd op deze pagina's wordt níet gecontroleerd door Ivy-clad Angel. Foutieve of onvolledige info is dus zeker niet ónze schuld! ;-)